MTB Täby Ungdomscup

Tre lopp på en dag

Lördag 25 augusti 2018

 

SNABB, UTHÅLLIG OCH/ELLER STARK? DÅ KAN LEDARTRÖJAN BLI DIN!

MTB Täby Ungdomscup är en tävling där du får prova din snabbhet, uthållighet och styrka på de tre olika etapperna under en och samma dag.
 

Dagen börjar med en prolog med individuell start där snabbheten sätts på prov och kommer vara seedningsgrundande till nästa lopp. Den snabbaste cyklisten i varje tävlingsklass kommer även att få äran att dra på sig en ledartröja inför nästa lopp. Lopp nummer två är en ny bana som leder upp för Hacksta slalombacke. Här testas din benstyrka att cykla upp för backen. Efter andra loppet delas nya ledartröjor ut i de fall det blivit ny totalledare. Dagen avslutas med en varvbana som bjuder på några tekniska partier samt snabba motionsspår och uthålligheten kan vara en vinnande faktor.

Dagen avslutas med prisutdelning till de 3 främsta i varje klass som får pokaler samt ett fantastiskt prisbord med varor från våra sponsorer. Alla som fullföljer samtliga 3 lopp får en medalj som minne.

Vill ni ta det lite lugnare så finns det Nybörjarklasser för åldrarna 6-10 år där man får prova på att cykla och känna hur det känns att stå på en startlinje med riktig nummerlapp. 

Ni finner ytterligare information och tider i inbjudan och har ni frågor kontakta oss på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Sista anmälningsdag är Söndagen 19 augusti så tveka inte att anmäla Er direkt! Efteranmälan kan göras mot förhöjd avgift fram till en timme före start. Anmälan sker genom swecycling online.

 

MTB Täby och våra sponsorer hälsar Er hjärtligt välkommna till MTB Täby Ungdomscup!

 

Tävlingen äger rum i Åkersberga, strax norr om Stockholm och går i området kring Hackstabacken och Röllingby backar. Här kördes avslutningen på SWE Cup XC 2013 och Svealandsmästerskapen 2012. Området används också för olika klubbtävlingar. Tävlingsformen är cross country shorttrack enligt SCF:s regler.